Ypatingosios Kietaviškių pomidorų ir agurkų salotos

administratoriusKTVReceptai

cucumber salad

Salotoms reikės: 200 gramų vyšninių Kietaviškių pomidorų, 200 gr. agurkų, 50 gr. mėlyno svogūno, 100 gr. juodų alyvuogių. Padažui pasiruoškite: saujelę bazilikos lapelių, pusės citrinos sulčių, 8 valgomus šaukštus alyvuogių aliejaus, žiupsnelį druskos, pipirų ir cukraus.
Gaminimas: agurkus supjaustome dideliais kubeliais, o vyšninius pomidorus pjauname pusiau. Nulupame svogūnus ir juos susmulkiname. Viską dedame į lėkštę ir apibarstome alyvuogėmis. Baziliko lapelius sutriname su druska, pipirais, citrinų sultimis, cukrumi ir alyvuogių aliejumi. Paruoštą padažą pilame ant salotų ir uždedame petražolės šakelę. Skanaus!