Pomidorų ir mocarelos apkepas

administratoriusKTVReceptai

Summer outdoor tart, pie of fresh vegetables - tomatoes, spinach and red onion with cream and cheese. Selective focus

Norėdami pasigaminti pomidorų ir mocarelos apkepą, visų pirma pradėkite ruošti tešlą. Jai prireiks: 250 gramų miltų, 150 g. sviesto, 1 kiaušinio, 50 g. vandens, 20g. acto, druskos ir cukraus.

Tešlo paruošimas:
• Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į miltus
• Į kiaušinį supilkite vandenį, actą, įberkite druskos ir cukraus bei viską gerai suplakite.
• Gautą plakinį sumaišykite su miltais, sviestu ir išminkykite tešlą. Tuomet tešlą suformuokite į apvalų rutulį, uždenkite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą vienai valandai.

Toliau gaminame įdarą, kuriam prireiks: 500 gramų vyšninių pomidorų, 1 vnt. mėlynojo svogūno, 4 vnt. mocarelos sūrio rutuliukų, 2 vnt. kiaušinių, 100 g. grietinėlės, 3 skiltelių česnako, saujelės baziliko lapelių, pipirų ir druskos.

Gaminimas:

• Kepimo indą ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiuvesėliais. Iškočiokite tešlą, įtieskite į kepimo indą ir subadykite šakute.
• Pomidorus pjaukite pusiau, o svogūną – šiaudeliais, česnaką susmulkinkite. Sūrį supjaustykite plonesnėmis riekelėmis.
• Sūrio griežinėlius sudėliokite ant tešlos kepimo inde, o pomidorus dėkite ant sūrio ir pabarstykite česnakais, svogūnais, druska, pipirais ir baziliko lapeliais. Užpilkite kiaušinių plakiniu ir grietinėle.
• Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
• Patiekiant pabarstykite šviežiu baziliku arba petražolėmis.

Skanaus!