Saldžiarūgščiai Kietaviškių agurkai

administratoriusKTVReceptai

refrigerator-pickles_0

Rengiamės žiemai ir marinuojame šiltnamiuose užaugintus agurkus. Šis receptas ne tik laiko patikrintas, tačiau taip pat labai paprastas ir greitas. Jums reikės: 2 kilogramų agurkų, 4 valgomųjų šaukštų druskos, 700 gramų cukraus, 1,5 stiklinės 9 proc. acto, 7 v. š. aliejaus ir 5 skiltelių česnako.

Gaminimas:
Supjaustome agurkus dideliais griežinėliais, maždaug apie 2 centimetrų ilgio ir užpilame cukrumi, aliejumi, actu, druska bei supjaustytu griežinėliais česnaku. Viską išmaišome ir paliekame apie 6 – 12 valandų kambario temperatūroje iki tol, kol išsiskirs sultys. Tada visus agurkus sudedame į stiklainius ir užpilame likusiomis sultimis nuo agurkų. Laikome šaltoje patalpoje arba šaldytuve. Žiemą šie agurkai – tikras gardumynas.