Baravykų sriuba su grietinėle

administratoriusKTVReceptai

trinta-baravyku-sriuba-su-grietinele

Ingredientai: 50 ml grietinėlės, druska, juodieji pipirai, sviestas kepimui (2 valgomieji šaukštai), 2 svogūnai, 20g česnakų, 200g baravykų, 500ml sultinio, 3 vienetai bulvių, 200g saliero šaknies. Gaminimas: įkaitintoje keptuvėje išlydykite sviestą ir pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus bei česnakus. Svogūnams ir česnakams šiek tiek apkepus, sudėkite smulkiai pjaustytus baravykus ir pakepinkite. Gautą masę ir smulkintas bulves su saliero šaknimis sudėkite į puodą su sultiniu ir virkite apie 15-20 min. Sriubą pagardikite prieskoniais, druska, juodaisiais pipirais ir įpilkite grietinėlės. Virkite kelias minutes, kol sriuba sutirštėja. Sriubai išvirus ją sutrinkite smulkintuvu. Patiekiant sriubą, apšlakstykite ją trupučiu grietinėlės. Skanaus!