Be lukšto virtas kiaušinis su olandišku padažu

administratoriusKTVReceptai

20161113_123737

Dviems porcijoms reikės: 2 kiaušinių, 1 Jūsų mėgstamos bandelės, 4 juostelių šaltai rūkytos šoninės, 3 didesnių pievagrybių, druskos ir pipirų. Olandiško padažo gamyba: 60 g sviesto, 2 vnt. kiaušinio trynių, šlakelio acto ir truputį druskos bei ciberžolės.
Gaminimas: Sviestą ištirpdome vandens vonelėj ir beriame druską bei ciberžolę. Tada dedame kiaušinio trynius ir šlakelį acto. Įmušame du kiaušinius ir atsargiai įleidžiame į vandenį. Verdame 2 minutes ant vidutinės kaitros. Tuo metu pjauname duonelę pusiai, patepame sviestu ir paskrudiname. Pievagrybius supjaustome riekelėmis ir pakepame kartu su šonine. Ant bandelės dedame skrudintą šoninę, o ant jos kiaušinį ir užpilame olandišku padažu. Šalia gražiai išdėliojame keptus pievagrybius. Skanaus!