Įvairių daržovių užkandėlė: eglutė su gaiviu padažu

administratoriusKTVReceptai

46a5f27d-1339-40af-a45c-fcd180429452

Kalėdinė eglutė nebūtinai turi būti tikra – ją galima pasigaminti! Šiai užkandėlei galima naudoti įvairias daržoves. Prieš gaminant jas reikėtų apdoroti karštu vandeniu arba garais (kartais valgomosios druskos, cukraus arba kitų medžiagų tirpalu), kad nekistų jų spalva ir kas jie būtų minkštesni. Geriausia būtų daržoves pamerkti į verdantį vandenį 20 sekundžių ir ištraukus sudėti į šaltą vandenį – jame palaikyti apie 4 minutes. Tokiu būdu paruoštos daržovės bus skanesnės. Padažo gamybai jums prireiks: 1 indelio graikiško jogurto, 1 laimo vaisiaus, 30g šviežių mėtų lapelių, 15g kalendrų lapelių, 50g alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir cukraus. Visus ingredientus sumaišome ir gražiai patiekiame ant stalo kartu su eglute. Skanaus!