Daugiaryžis (risotto) su grybais

administratoriusKTVReceptai

mushroom-risotto-1

Jums reikės: 400 ml risotto ryžių, vieno susmulkinto svogūno, trijų vidutinių šaukštų alyvuogių aliejaus, 200 ml sauso balto vyno, 1,5 grybų, 1,5 l karšto vandens arba daržovių sultinio, druskos, šviežiai maltų pipirų, 5 šaukštų sviesto ir apie 50 g parmenazo sūrio. Gaminimas: Keptuvėje pakepinti grybus. Kitoje keptuvėje svogūnus apkepinti aliejuje kol pagels ir tada supilti ryžius. Viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai bus permatomi ir sugers visą svogūnų skystį. Tada įpilkite sauso baltojo vyno. Kai ryžiai sugers vyną, po truputėlį pilkite karštą sultinį arba vandenį. Tik kiekvieną kartą įpylus sultinio, gerai išmaišykite, kad ryžiai neliptų prie dugno, ir palaukite, kol skystis susigers arba išgaruos. Tik tada pilkite kitą sultinio porciją. Taip elkitės apie 15 – 20 minučių. Likus porai minučių iki ryžių virimo pabaigos, pagal skonį įsiberti druskos su pipirais ir įmaišyti grybus, įdėti šaukštą sviesto ir tarkuotą parmezaną.