Lašiša su špinatais ir ryžiais

administratoriusKTVReceptai

KONKURSAS

Jums reikės: 2 laši­šos kepsnių, 0,5 stik­li­nės nami­nių obuo­lių sulčių, pusantro v.š. medaus, 2 v.š. citri­nos sulčių, pake­lio mažųjų špinatų, gaba­lė­lio sviesto, drus­kos ir pipirų. Gaminimas: sumai­šy­kite obuo­lių sul­tis su medumi ir nedi­de­lėje kep­tu­vėje kai­tin­kite, kol vis­kas sutirš­tės. Supil­kite skystį į lėkštę ir ten įdė­kite laši­šos keps­nius. Palaiky­kite bent 10–15 minučių. Šiek tiek vėliau gerai įkai­tin­kite kep­tuvę ir sudė­kite laši­šos keps­nius į įkai­tu­sią kep­tuvę. Kep­kite apie 2 minu­tes. Vėliau apver­s­kite keps­nius ir dar kep­kite maž­daug 2–3 minu­tes — pri­klau­so­mai nuo keps­nių storio. Apvers­tus keps­nius būtinai pate­p­kite mari­natu, pabars­ty­kite druska ir pipi­rais, apšalks­ty­kite citri­nos sultimis. Prieš pradedant kepti lašišą, išvirkite mėgstamus ryžius, o pradėjus kepti lašišą, kitoje keptuvėje ištir­pin­kite gaba­lėlį sviesto ir sudė­kite špi­na­tus. Po kokios minu­tės apver­s­kite špi­na­tus ir dar pake­p­kite apie 30 sekun­džių. Patiekite lašišos kepsnelius su ryžiais ir špinatais. Skanaus!