Įvairių pomidorų ir mocarelos salotos

administratoriusKTVReceptai

kietaviskiu maistas2

Pomidoras ir mocarela – klasiškas duetas, idealiai atskleidžiantis geriausias vienas kito skonio savybes. Toks derinys itin tinka lengvai vasaros vakarienei. Tačiau viskas ne taip nuspėjama, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – talentingasis virtuvės šefas Gasparas Fernandesas siūlo salotas ruošti su keliomis skirtingomis pomidorų rūšimis. Taip ne tik įvertinsite pomidorų skonių įvairovę, bet spalvomis lėkštėje pradžiuginsite akį!

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2-3 geltonieji slyviniai „Kietaviškių“ pomidorai;
  • 2-3 juodieji „Kietaviškių“ pomidorai;
  • 16 „Kietaviškių“ vyšninių pomidoriukų;
  • 150 g buivolų pieno mocarelos;
  • ½ avietinio pomidoro;
  • žiupsnelis kumino;
  • druska ir pipirai pagal skonį;
  • baziliko lapeliai papuošimui.

Padažui:

  • 5 šaukštelių alyvuogių aliejaus;
  • ½ avietinio pomidoro;
  • 3 šaukštelių balzamiko acto.

Gaminimas:

  1. Ruošdami padažą perpjaukite vieną avietinį pomidorą ir išspauskite pusės jo sultis į dubenėlį. Kartu su pomidoro sultimis sumaišykite alyvuogių aliejų, balzamiko actą, druską ir pipirus;
  2. Supjaustykite visus pomidorus, ant jų užpilkite kelis šaukštus padažo ir gerai išmaišykite;
  3. Sudėkite pomidorus į lėkštes su mocarelos gabaliukais, apibarstykite druska, pipirais ir kuminu. Papuoškite baziliko lapeliais ir mėgaukitės!

Skanaus!