Šalta agurkų sriuba

administratoriusKTVReceptai

kietaviskiu maistas9

Pabodo lietuviški šaltibarščiai, bet karštomis vasaros dienomis norisi gaivios sriubos? Restorano „Gaspar‘s“ virtuvės šefo Gasparo Fernandeso siūloma šalta šviežių agurkų sriuba, kuriai paruošti tereikės trijų žingsnių – ne tik atgaiva gomuriui, bet ir kūnui!

2 porcijoms Jums reikės:

  • 3 ilgavaisių „Kietaviškių“ agurkų;
  • 2 šaukštų graikiško jogurto;
  • 3–4 mėtų lapelių;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 2 šaukštų pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Supjaustę agurką smulkiais gabalėliais ir sudėję į trintuvą su kitais ingredientais, viską sutrinkite iki vientisos masės;
  2. Atšaldykite sriubą, palikę ją valandai šaldytuve;
  3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose, papuošę agurko juostelėmis, mėtų lapeliais ir apšlakstydami graikišku jogurtu.

Skanaus!