Žaliosios pomidorų ir agurkų salotos

administratoriusKTVReceptai

kietaviskiu maistas20

Kai vasaros karščiai dar neketina trauktis, o šviežių daržovių sezonas tiesiog pačiame įkarštyje, restorano „Gaspar‘s“ virtuvės šefas Gasparas Fernandesas siūlo paprastą ir kartu originalų daržovių salotų receptą. Agurkuose esančiame vandenyje gausu vitaminų ir mineralų, salotos – tikras vitamino C užtaisas, o pomidoruose esantis likopenas – unikalus vaistas nuo daugelio ligų. Tad suvalgę šių salotų gausite visą puokštę vitaminų ir energijos! Toks užkandis puikiai tiks pasiimti ir į darbą.

Ingredientai (2 porcjoms):

  • 1 pakelis „Kietaviškių“ pomidorų asorti;
  • 2 trumpavaisiai agurkai;
  • šviežios ir traškios „Kietaviškių“ salotos;
  • 25 g kedro riešutų.

Padažui paruošti reikės:

  • 1 citrinos;
  • ½ šaukštelio grūdėtųjų garstyčių;
  • ½ šaukštelio medaus;
  • 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Paskrudinkite kedro riešutus keptuvėje ant nedidelės ugnies (aliejaus naudoti nereikia);
  2. Supjaustykite pomidorus, plonomis juostelėmis supjaustykite agurkus;
  3. Suplėšykite salotų lapus ir pamerkite į vandenį su 5-6 ledo kubeliais, kad jos būtų traškios ir gaivios;
  4. Padažą salotoms ruoškite dubenėlyje gerai sumaišę citrinos sultis, alyvuogių aliejų, garstyčias, medų, druską ir pipirus;
  5. Nusausinę salotas išdėliokite jas lėkštėje su kitomis daržovėmis, apšlakstykite padažu ir apiberkite skrudintais kedro riešutais.

Skanaus!