Brusketa su kepintais pomidoriukais ir rikotos sūriu

administratoriusKTVReceptai

kietaviskiu maistas25

Genialumas slypi paprastume – šis posakis idealiai tinka, kai kalbame apie vieno žinomiausių Lietuvoje virtuvės šefo Gasparo Fernandeso siūlomą itin paprastai paruošiamą sumuštinuką su kepintais pomidorais ir rikotos sūriu. Itin gražiai atrodantis užkandis puikiai tiks lėtiems savaitgalio pusryčiams ar pavaišinti netikėtai užklydusius svečius.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • Itališka duona – čiabata;
  • 15 „Kietaviškių“ vyšninių pomidoriukų;
  • 4-5 rozmarino šakelės;
  • Balzamiko actas;
  • 125 g rikotos sūrio;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Druska ir pipirai.

Gaminimas:

  1. Supjaustykite duonelę riekelėmis ir pagrilinkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus kol švelniai apskrus;
  2. Suverti vyšniniams pomidoriukams, vietoje iešmelio naudokite rozmarino šakelę;
  3. Pakepkite iešmelius su pomidorais apie 2-3 minutes, kol šie suminkštės;
  4. Užtepkite rikotos sūrį ant duonos riekelių ir uždėkite keptus pomidoriukus;
  5. Apšlakstykite viską alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu, užberkite druskos, pipirų, papuoškite žalumynais ir mėgaukitės!

Skanaus!