Vegetariškos Cezario salotos

administratoriusKTVReceptai

kietaviskiu maistas29

Rudens pradžia – pats tinkamiausias metas mėgautis šviežiu lietuvišku derliumi. Kūrybingasis virtuvės šefas Gasparas Fernandesas siūlo iš šviežių daržovių pasigaminti visų taip mėgstamas ir klasika virtusias Cezario salotas. Tačiau šįkart… vegetariškai.  

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 trumpavaisiai agurkai;
  • 4 vyšniniai „Kietaviškių“ pomidoriukai;
  • 2 juodieji „Kietaviškių“ pomidorai;
  • 2 geltonieji slyviniai „Kietaviškių“ pomidorai;
  • Traškios ir šviežios salotos;
  • nedidelė riekelė baltos duonos;
  • alyvuogių aliejus;
  • druska ir pipirai.

Padažui paruošti reikės:

  • 1 kotelio petražolės;
  • 3 šaukštų majonezo;
  • skiltelės česnako;
  • 40 g sutarkuoto parmezano sūrio (šiek tiek jo pasilikite užbarstyti ant salotų).

Gaminimas:

  1. Suplėšykite salotų lapus ir pamerkite į dubenį su vandeniu, kuriame yra 5-6 ledo kubeliai – taip salotos išliks traškios ir šviežios;
  2. Supjaustykite pomidorus ir agurkus;
  3. Supjaustę duonos riekelę kubeliais, paskrudinkite ją keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus ant silpnos ugnies;
  4. Padažą salotoms ruoškite trintuvėje sumaišę majonezą, sūrį, česnaką ir petražoles;
  5. Ištraukę salotas iš vandens jas nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje kartu su kitomis daržovėmis;
  6. Apšlakstykite viską padažu ir apibarstykite parmezano sūriu.

Skanaus!