Krevetės pomidorų padaže

administratoriusKTVReceptai

kietaviskiu maistas12

Tikriausiai jau esate girdėję, kad pomidoruose gausiai randamas likopenas – unikalus vaistas nuo daugelio vėžio rūšių bei širdies ligų. Bet ar žinojote, kad daugiausiai jo randama karščiu apdorotuose pomidoruose? Tad šis šefo Gasparo Fernandeso siūlomas pomidorų ir krevečių duetas – ne tik maistas, bet ir vaistas. O ką jau kalbėti apie tobulą skonių dermę!

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 3 slyviniai „Kietaviškių“ pomidorai;
  • 6 vyšniniai „Kietaviškių“ pomidorai;
  • 10 šviežių krevečių;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • Šaukštelis sviesto;
  • Pusė žaliosios citrinos;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Smulkinti čili prieskoniai;
  • Bazilikas;
  • Druska ir pipirai.

Gaminimas:

  1. Ant nuvalytų krevečių užberkite du žiupsnelius čili prieskonių, žiupsnelį druskos, nepagailėkite pipirų ir viską sumaišykite su šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Šiame prieskonių mišinyje leiskite krevetėms pasimarinuoti apie 10 minučių;
  2. Užkaiskite puodą ant vidutinio stiprumo ugnies su dviem šaukštais alyvuogių aliejaus ir sudėkite supjaustytą svogūną;
  3. Suminkštėjus svogūnui, sudėkite česnaką, druską, pipirus ir pakaitinkite apie minutę. Suberkite pjaustytus pomidorus;
  4. Kai masė užvirs, troškinkite ją ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių. Suberkite baziliko lapelius;
  5. Gerai įkaitinkite keptuvę, tuomet ant vidutinio stiprumo ugnies apkepkite krevetes iš abiejų pusių po minutę. Pabaigoje įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir įdėkite šaukštelį sviesto;
  6. Į gilią lėkštę dėkite pomidorų padažą, o ant viršaus – krevetes. Jei norite – apibarstykite viską čili prieskoniais ir užspauskite žaliosios citrinos sulčių.

Skanaus!