Kepta žuvis su pomidorais ir žolelių padažu

administratoriusKTVReceptai

kietaviskiu maistas16

Neturite laiko pasirūpinti pietumis į darbą? Po ilgos dienos nebeužtenka jėgų pasigaminti maistingos ir skanios vakarienės? Šie pasiteisinimai nepadės, nes tikriausiai sunku būtų sugalvoti greičiau pagaminamą ir tokį gardų patiekalą nei šis, kurį rekomenduoja profesionalusis virtuvės šefas – Gasparas Fernandesas. Tad pasiraitokite rankoves!

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 gabaliukai žuvies (šefas naudojo lašišą);
  • 3 geltoni slyviniai „Kietaviškių“ pomidorai;
  • 5 vyšniniai „Kietaviškių“ pomidorai;
  • 2 šakelės petražolių;
  • 2 šakelės kalendros;
  • 2 šakelės mėtų;
  • 1 žalioji citrina;
  • druska ir pipirai.

Gaminimas:

  1. Pirmiausia, iš smulkintų žolelių, žaliosios citrinos sulčių, dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų paruoškite marinatą žuviai. Žuvies gabaliukus jame palaikykite apie 15-20 minučių;
  2. Pakepkite žuvį ant griliaus, keptuvėje arba orkaitėje. Šefas ją kepė ant griliaus po 3-4 minutes iš abiejų pusių;
  3. Iškeptą žuvį patiekite su šviežiais pomidorais ir tuo pačiu padažu, kuriuo ją marinavote. Užberkite šiek tiek druskos ir pipirų;
  4. Papuoškite žalumynais.

Skanaus!