Pomidorų sriuba

administratoriusKTVReceptai

KIETAVISKIU6

Orams vis labiau primenant žiemą, vakarais norisi pasilepinti karšta sriuba. Kol parduotuvių lentynose dar turime šviežių lietuviškų pomidorų, dalijamės puikiojo „Gaspar‘s“ restorano šefo pomidorų sriubos receptu. Skanu, paprasta, o sušalusius sušildys ne tik sriuba, bet ir jos spalva!

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 650 g raudonų, prinokusių ir tvirtų pomidorų;
  • 15  šviežių baziliko lapelių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 4 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis balzaminio acto;
  • druska ir šviežiai malti pipirai.

Gaminimas:

  1. Perpjaukite pomidorus per pusę ir išdėliokite puseles ant kepimo skardos;
  2. Prieš tai švelniai paspaudę česnako skiltelę, ją taip pat padėkite ant skardos šalia pomidorų;
  3. Apibarstykite pomidorus druska ir pipirais, kiekvieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei užbarstykite smulkinto baziliko;
  4. Skardą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių karštyje apie 30-35 minutes, kol pomidorų krašteliai švelniai patamsės;
  5. Keptas daržoves ir likusį skystį supilkite į maisto trintuvą kartu su balzaminiu actu ir sutrinkite iki vientisos masės;
  6. Supilstykite sriubą į dubenėlius, patiekite apšlakstę alyvuogių aliejumi ir papuošę baziliko lapeliais.

Skanaus!