Šviežių daržovių salotos su lašiša

administratoriusKTVReceptai

KIETAVIŠKĖS8

Pavasario orai itin permainingi, o imunitetas šiuo metų laiku neretai būna nusilpęs. Tad dabar itin svarbu skirti dėmesį visavertei ir organizmą stiprinančiai mitybai. Laimei, kol laukiame lietuviškų pomidorų derliaus, šviežiomis daržovėmis – salotomis ir agurkais – galime džiaugtis visus metus. Na, o jei trūksta minčių įdomiems, maistingiems ir svarbiausia – gardiems, salotų receptams, pasiruoškite: subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka jus nustebins netikėtomis skonių variacijomis ir paruošimo paprastumu.

Ingredientai (2 porcijoms):

  1. 80 g sūdytos arba rūkytos lašišos
  2. „Kietaviškių“ salotų asorti
  3. Avokadas
  4. Mėlynasis svogūnas
  5. Keli kapariai
  6. Blanširuotos žirnelių ankštys
  7. Kinkanas arba kitas citrusinis vaisius
  8. Šlakelis sezamų aliejaus
  9. Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimas. Pirmiausia į dubenėlius sudėkite rankomis plėšytas salotas – taip jos išlaikys maistines medžiagas. Tuomet dėkite kitus ingredientus. Nėra jokių griežtų taisyklių jų kiekiui – varijuokite pagal savo skonį.

Skanaus!