Velykų stalui: šviežių daržovių salotos su žuvimi

administratoriusKTVReceptai

KIETAVIŠKĖS2

Ant Velykų stalo gali puikuotis ne tik įvairiai paruošti kiaušiniai, mėsos patiekalai, bet ir šis tas lengvesnio, elegantiškesnio. Kodėl gi neparuošus salotų su žuvimi – gaivių, pikantiškų, nustebinsiančių šeimos narius ir svečius. Salotų receptu dalijasi subalansuotą maistą gaminančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

Ingredientai (2 porcijoms):

  1. 120 g rūkyto šamo
  2. Šviežios ir traškios „Kietaviškių“ lapinės salotos vazonėlyje
  3. Šviežias trumpavaisis „Kietaviškių“ agurkas
  4. Obuolys
  5. Keli ridikėliai
  6. Saujelė smulkintų pistacijų
  7. Keli sultenių lapeliai
  8. Keli burokėlių lapeliai
  9. Šlakelis sezamų aliejaus
  10. Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimas. Pirmiausia į dubenėlius sudėkite rankomis plėšytas lapines salotas – taip jos išlaikys maistines medžiagas. Tuomet – smulkintą rūkytą šamą. Ant viršaus dėkite plonomis juostelėmis daržovių skustuku supjaustytą agurką, ketvirtį plonai pjaustyto obuolio, burokėlių ir sultenių lapelius, plonai pjaustytus ridikėlius. Viską apšlakstykite sezamų aliejumi ir užberkite smulkintų pistacijų. Salotos paruoštos, skanaus!