Spalvingosios salotos su uogomis ir vytintu kumpiu

administratoriusKTVReceptai

KIETAVIŠKĖS9

Kai norisi pokyčių ar naujų vėjų – kas sakė, kad negalime pradėti nuo savo salotų lėkštės? Subalansuotą maistą gaminančios ir propaguojančios „Kūno kultūros“ virtuvės šefas Ignas Štuka siūlo netradicines ir itin spalvingas šviežių daržovių salotas, kurios patiks mėgstantiems derinti saldžius vaisius ar uogas su sūresniais ingredientais. Kas žino, gal tai bus pirmas žingsnis didesnių pokyčių link?

Ingredientai (2 porcijoms):

  • Vytintos antienos krūtinėlė arba vytintas kiaulienos kumpis;
  • Šviežios garbanotosios „Kietaviškių“ ledo salotos;
  • 4 ridikėliai;
  • Saujelė aviečių;
  • Saujelė gervuogių;
  • Saujelė šilauogių;
  • Blanširuotos šparaginės pupelės;
  • Cikorijų daigai (pagal skonį);
  • Šlakelis sezamų aliejaus;
  • Druska ir pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Patiekalo pagrindas – šviežios salotos ir vytinta antienos krūtinėlė arba kiaulienos kumpis. Kitais ingredientais galite varijuoti pagal skonį, o uogas drąsiai pakeisti sezoninėmis. Galiausiai salotas papuoškite cikorijų daigeliais ir apšlakstykite sezamų aliejumi. Skanaus!