Gaspačio

administratoriusKTVReceptai

Gaspaco

Vasarą natūraliai linkstame prie lengvesnių patiekalų. Taip pat, geras oras atvirkščiai proporcingas mūsų norui laiką leisti virtuvėje. Tad subalansuotą maistą gaminančios ir propaguojančios „Kūno kultūros“ virtuvės šefas Ignas Štuka dalijasi gaivios ir lengvai paruošiamos šaltos pomidorų sriubos – Gaspačio – receptu iš šviežių ir taip lauktų lietuviškų pomidorų. 

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 200 g „Kietaviškių“ pomidorų asorti;
  • 50 ml konservuotų pomidorų;
  • 1 trumpavaisis agurkas;
  • ½ paprikos;
  • ¼ mėlynojo svogūno;
  • Skiltelė česnako;
  • Mėtos lapelis;
  • Druska ir pipirai pagal skonį;
  • Alyvuogių aliejus;

Papuošimui:

  • ½ paprikos
  • ¼ svogūno
  • 1 agurkas
  • Keli mėtos lapeliai

Gaminimas:

  1. Sutrinkite ingredientus maišytuvu iki vientisos masės;
  2. Papuošimui skirtus ingredientus supjaustykite smulkiais kubeliais;
  3. Patiekite sriubą dubenėliuose ant viršaus užberkite smulkiai pjaustytas daržoves, ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!