Ant grilio keptų daržovių salotos su ožkos sūriu ir pesto padažu

administratoriusKTVReceptai

KIETAVISKES1

Kol lepinamės puikiais orais, o grilis – mūsų nepakeičiamas palydovas iškylose, sveiko maisto restorano HEALTH virtuvės šefas Artūras Lapajevas dalijasi ant grilio keptų daržovių salotų su ožkos sūriu ir pesto padažu receptu. 

 

INGREDIENTAI:

Pomidorų asorti (šefas naudojo „Kietaviškių“)   300 g.

Mini cukinijos   1 vnt.

Portobello grybai   2 vnt.

Saldžioji paprika   1 vnt.

Salotos  1 gūžė.

Pesto padažas   100 g.

Druska   2 g.

Malti juodieji pipirai   1 g.

Česnakas   2 skilt.

Ožkos sūris   80 g.

Daržinis builis   5 g.

Duonelė skrudinimui 2 riek.

GAMINIMAS:

  1. Supjaustome vidutinio dydžio grybą 1 cm. storio juostelėmis
  2. 3-4 cukinijas pjauname išilgai pusiau
  3. Suberiame pipirus, druską, išspaudžiame česnaką ir viską pašlakstome alyvuogių aliejumi
  4. Lengvai išmaišome ir kepame ant griliaus 3-4 min. 200 laipsnių kaitroje pavartant. Tuo pačiu paskrudiname ir duoną
  5. Suplėšome salotas ir pertepame jas pesto padažu
  6. Supjaustome pomidorų asorti norimo dydžio gabalėliais
  7. Visus ingredientus sudedame į lėkštę
  8. Pabarstome trupintu ožkos sūriu.

Skanaus!