Izraelietiška kiaušinienė

administratoriusKTVReceptai

KIETAVISKES2

Norint paįvairinti savo savaitgalio pusryčių meniu visai nebūtinai ilgai sukti galvą. Restorano HEALTH virtuvės šefas Artūras Lapajevas tokiais rytais siūlo išmėgti šį Izraelietiškos kiaušinienės receptą.

 

INGREDIENTAI:

Kiaušiniai   4 vnt.

Avietiniai pomidorai (šefas naudojo Kietaviškių 500 g.

Paprika   1 vnt.

Svogūnas   1 vnt.

Česnakas   2 skilt.

Maltas kuminas   0.5 a.š.

Saldžiosios paprikos milteliai   1 a.š.

Druska   2 g.

Malti juodieji pipirai   1 g.

Šviežia kalendra     2 g.

 

GAMINIMAS:

  • Nuvalome ir susmulkiname svogūnus pusžiedžiais.
  • Pašaliname paprikos odą ir susmulkiname gabalėliais
  • Susmulkiname česnakus
  • Supjaustome pomidorus kvadratėliais
  • Špižinėje keptuvėje apkepiname svogūnus su paprikomis, pagardiname česnakais, druska, pipirais ir kuminu pagal skonį. Kepame 180 laispsnių temperatūroje.
  • Sudedame pomidorus. Pakepiname ir visą masę lengvai patriname grūstuve.
  • Pasidarome mažas duobutes kiaušiniams ir juos įmušame į masę.
  • Kepame iki kol tryniai pasidarys norimo kietumo.
  • Patiekiame pabarstę šviežia kalendra

Skanaus!