Jums reikės: 1 žuvies Dorada, jau pagamintos bulvių košės, vieno kiaušinio, tarkuoto sūrio, 2 vnt. morkų, sezamo sėklų, kario, varškės kremo, krapų, petražolių, druskos ir pipirų. Gaminimas: Žuvį nuplauname, pabarstome druska bei pipirais. Įkaitiname keptuvę, įpilame du šaukštus aliejaus ir kepame. Apkepkite žuvį iš abiejų pusių bent po 5 minutes. Kepant dar galite pabarsyti mėgstamais prieskoniais. Tuomet į pagamintą bulvių piurė įmušame kiaušinį, gerai išmaišome, dedame į formelę ir pabarstome viršų tarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 10 minučių 200 – 200 temperatūroje. Kol kepa, supjaustome morkas šiaudeliais ir dedame į įkaintintą keptuvę su trupučių aliejaus. Beriame sezamo, druskos, pipirų ir kario. Lengvai pakepiname ant didelės ugnies. Į varškės kremą dedame susmulkintus krapus ir petražoles, truputį druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome ir laukiame kol iškeps žuvis. Gražiai patiekiame ant stalo. Skanaus!
Dorada su užkepta bulvių piurė, keptomis morkomis ir sezamu
