Dorada su užkepta bulvių piurė, keptomis morkomis ir sezamu

administratoriusKTVReceptai

Dorado

Jums reikės: 1 žuvies Dorada, jau pagamintos bulvių košės, vieno kiaušinio, tarkuoto sūrio, 2 vnt. morkų, sezamo sėklų, kario, varškės kremo, krapų, petražolių, druskos ir pipirų. Gaminimas: Žuvį nuplauname, pabarstome druska bei pipirais. Įkaitiname keptuvę, įpilame du šaukštus aliejaus ir kepame. Apkepkite žuvį iš abiejų pusių bent po 5 minutes. Kepant dar galite pabarsyti mėgstamais prieskoniais. Tuomet į pagamintą bulvių piurė įmušame kiaušinį, gerai išmaišome, dedame į formelę ir pabarstome viršų tarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 10 minučių 200 – 200 temperatūroje. Kol kepa, supjaustome morkas šiaudeliais ir dedame į įkaintintą keptuvę su trupučių aliejaus. Beriame sezamo, druskos, pipirų ir kario. Lengvai pakepiname ant didelės ugnies. Į varškės kremą dedame susmulkintus krapus ir petražoles, truputį druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome ir laukiame kol iškeps žuvis. Gražiai patiekiame ant stalo. Skanaus!