Jums reikės: 2 lašišos kepsnių, 0,5 stiklinės naminių obuolių sulčių, pusantro v.š. medaus, 2 v.š. citrinos sulčių, pakelio mažųjų špinatų, gabalėlio sviesto, druskos ir pipirų. Gaminimas: sumaišykite obuolių sultis su medumi ir nedidelėje keptuvėje kaitinkite, kol viskas sutirštės. Supilkite skystį į lėkštę ir ten įdėkite lašišos kepsnius. Palaikykite bent 10–15 minučių. Šiek tiek vėliau gerai įkaitinkite keptuvę ir sudėkite lašišos kepsnius į įkaitusią keptuvę. Kepkite apie 2 minutes. Vėliau apverskite kepsnius ir dar kepkite maždaug 2–3 minutes — priklausomai nuo kepsnių storio. Apverstus kepsnius būtinai patepkite marinatu, pabarstykite druska ir pipirais, apšalkstykite citrinos sultimis. Prieš pradedant kepti lašišą, išvirkite mėgstamus ryžius, o pradėjus kepti lašišą, kitoje keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto ir sudėkite špinatus. Po kokios minutės apverskite špinatus ir dar pakepkite apie 30 sekundžių. Patiekite lašišos kepsnelius su ryžiais ir špinatais. Skanaus!
Lašiša su špinatais ir ryžiais
