Norite atsigaivinti kuo nors gaiviu ir greitai paruošiamu? Vienu geriausių Lietuvos restoranų pripažinto restorano „Gaspar‘s“ šefas Gaspar Fernandes dalijasi šaltos pomidorų sriubos receptu!
2 porcijoms Jums reikės:
- 500 g įvairių rūšių „Kietaviškių“ pomidorų
- 2 šaukštelių pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
- Vienos žaliosios citrinos sulčių
- Kelių baziliko lapelių
- Žiupsnelio raudonųjų pipirų
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės;
- Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve;
- Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose;
- Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.
Skanaus!