Pabodo lietuviški šaltibarščiai, bet karštomis vasaros dienomis norisi gaivios sriubos? Restorano „Gaspar‘s“ virtuvės šefo Gasparo Fernandeso siūloma šalta šviežių agurkų sriuba, kuriai paruošti tereikės trijų žingsnių – ne tik atgaiva gomuriui, bet ir kūnui!
2 porcijoms Jums reikės:
- 3 ilgavaisių „Kietaviškių“ agurkų;
- 2 šaukštų graikiško jogurto;
- 3–4 mėtų lapelių;
- pusės citrinos sulčių;
- 2 šaukštų pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
- Supjaustę agurką smulkiais gabalėliais ir sudėję į trintuvą su kitais ingredientais, viską sutrinkite iki vientisos masės;
- Atšaldykite sriubą, palikę ją valandai šaldytuve;
- Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose, papuošę agurko juostelėmis, mėtų lapeliais ir apšlakstydami graikišku jogurtu.
Skanaus!