Kai vasaros karščiai dar neketina trauktis, o šviežių daržovių sezonas tiesiog pačiame įkarštyje, restorano „Gaspar‘s“ virtuvės šefas Gasparas Fernandesas siūlo paprastą ir kartu originalų daržovių salotų receptą. Agurkuose esančiame vandenyje gausu vitaminų ir mineralų, salotos – tikras vitamino C užtaisas, o pomidoruose esantis likopenas – unikalus vaistas nuo daugelio ligų. Tad suvalgę šių salotų gausite visą puokštę vitaminų ir energijos! Toks užkandis puikiai tiks pasiimti ir į darbą.
Ingredientai (2 porcjoms):
- 1 pakelis „Kietaviškių“ pomidorų asorti;
- 2 trumpavaisiai agurkai;
- šviežios ir traškios „Kietaviškių“ salotos;
- 25 g kedro riešutų.
Padažui paruošti reikės:
- 1 citrinos;
- ½ šaukštelio grūdėtųjų garstyčių;
- ½ šaukštelio medaus;
- 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
- Paskrudinkite kedro riešutus keptuvėje ant nedidelės ugnies (aliejaus naudoti nereikia);
- Supjaustykite pomidorus, plonomis juostelėmis supjaustykite agurkus;
- Suplėšykite salotų lapus ir pamerkite į vandenį su 5-6 ledo kubeliais, kad jos būtų traškios ir gaivios;
- Padažą salotoms ruoškite dubenėlyje gerai sumaišę citrinos sultis, alyvuogių aliejų, garstyčias, medų, druską ir pipirus;
- Nusausinę salotas išdėliokite jas lėkštėje su kitomis daržovėmis, apšlakstykite padažu ir apiberkite skrudintais kedro riešutais.
Skanaus!