Neturite laiko pasirūpinti pietumis į darbą? Po ilgos dienos nebeužtenka jėgų pasigaminti maistingos ir skanios vakarienės? Šie pasiteisinimai nepadės, nes tikriausiai sunku būtų sugalvoti greičiau pagaminamą ir tokį gardų patiekalą nei šis, kurį rekomenduoja profesionalusis virtuvės šefas – Gasparas Fernandesas. Tad pasiraitokite rankoves!
Ingredientai (2 porcijoms):
- 2 gabaliukai žuvies (šefas naudojo lašišą);
- 3 geltoni slyviniai „Kietaviškių“ pomidorai;
- 5 vyšniniai „Kietaviškių“ pomidorai;
- 2 šakelės petražolių;
- 2 šakelės kalendros;
- 2 šakelės mėtų;
- 1 žalioji citrina;
- druska ir pipirai.
Gaminimas:
- Pirmiausia, iš smulkintų žolelių, žaliosios citrinos sulčių, dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų paruoškite marinatą žuviai. Žuvies gabaliukus jame palaikykite apie 15-20 minučių;
- Pakepkite žuvį ant griliaus, keptuvėje arba orkaitėje. Šefas ją kepė ant griliaus po 3-4 minutes iš abiejų pusių;
- Iškeptą žuvį patiekite su šviežiais pomidorais ir tuo pačiu padažu, kuriuo ją marinavote. Užberkite šiek tiek druskos ir pipirų;
- Papuoškite žalumynais.
Skanaus!