Orams vis labiau primenant žiemą, vakarais norisi pasilepinti karšta sriuba. Kol parduotuvių lentynose dar turime šviežių lietuviškų pomidorų, dalijamės puikiojo „Gaspar‘s“ restorano šefo pomidorų sriubos receptu. Skanu, paprasta, o sušalusius sušildys ne tik sriuba, bet ir jos spalva!
Ingredientai (2 porcijoms):
- 650 g raudonų, prinokusių ir tvirtų pomidorų;
- 15 šviežių baziliko lapelių;
- 1 skiltelė česnako;
- 4 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 arbatinis šaukštelis balzaminio acto;
- druska ir šviežiai malti pipirai.
Gaminimas:
- Perpjaukite pomidorus per pusę ir išdėliokite puseles ant kepimo skardos;
- Prieš tai švelniai paspaudę česnako skiltelę, ją taip pat padėkite ant skardos šalia pomidorų;
- Apibarstykite pomidorus druska ir pipirais, kiekvieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei užbarstykite smulkinto baziliko;
- Skardą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių karštyje apie 30-35 minutes, kol pomidorų krašteliai švelniai patamsės;
- Keptas daržoves ir likusį skystį supilkite į maisto trintuvą kartu su balzaminiu actu ir sutrinkite iki vientisos masės;
- Supilstykite sriubą į dubenėlius, patiekite apšlakstę alyvuogių aliejumi ir papuošę baziliko lapeliais.
Skanaus!