Kol lepinamės puikiais orais, o grilis – mūsų nepakeičiamas palydovas iškylose, sveiko maisto restorano HEALTH virtuvės šefas Artūras Lapajevas dalijasi ant grilio keptų daržovių salotų su ožkos sūriu ir pesto padažu receptu.
INGREDIENTAI:
Pomidorų asorti (šefas naudojo „Kietaviškių”) 300 g.
Mini cukinijos 1 vnt.
Portobello grybai 2 vnt.
Saldžioji paprika 1 vnt.
Salotos 1 gūžė.
Pesto padažas 100 g.
Druska 2 g.
Malti juodieji pipirai 1 g.
Česnakas 2 skilt.
Ožkos sūris 80 g.
Daržinis builis 5 g.
Duonelė skrudinimui 2 riek.
GAMINIMAS:
- Supjaustome vidutinio dydžio grybą 1 cm. storio juostelėmis
- 3-4 cukinijas pjauname išilgai pusiau
- Suberiame pipirus, druską, išspaudžiame česnaką ir viską pašlakstome alyvuogių aliejumi
- Lengvai išmaišome ir kepame ant griliaus 3-4 min. 200 laipsnių kaitroje pavartant. Tuo pačiu paskrudiname ir duoną
- Suplėšome salotas ir pertepame jas pesto padažu
- Supjaustome pomidorų asorti norimo dydžio gabalėliais
- Visus ingredientus sudedame į lėkštę
- Pabarstome trupintu ožkos sūriu.
Skanaus!