Izraelietiška kiaušinienė

administratoriusKTVReceptai

Kietaviškių šviežios daržovės

Norint paįvairinti savo savaitgalio pusryčių meniu visai nebūtinai ilgai sukti galvą. Restorano HEALTH virtuvės šefas Artūras Lapajevas tokiais rytais siūlo išmėgti šį Izraelietiškos kiaušinienės receptą.

 

INGREDIENTAI:

Kiaušiniai   4 vnt.

Avietiniai pomidorai (šefas naudojo Kietaviškių 500 g.

Paprika   1 vnt.

Svogūnas   1 vnt.

Česnakas   2 skilt.

Maltas kuminas   0.5 a.š.

Saldžiosios paprikos milteliai   1 a.š.

Druska   2 g.

Malti juodieji pipirai   1 g.

Šviežia kalendra     2 g.

 

GAMINIMAS:

  • Nuvalome ir susmulkiname svogūnus pusžiedžiais.
  • Pašaliname paprikos odą ir susmulkiname gabalėliais
  • Susmulkiname česnakus
  • Supjaustome pomidorus kvadratėliais
  • Špižinėje keptuvėje apkepiname svogūnus su paprikomis, pagardiname česnakais, druska, pipirais ir kuminu pagal skonį. Kepame 180 laispsnių temperatūroje.
  • Sudedame pomidorus. Pakepiname ir visą masę lengvai patriname grūstuve.
  • Pasidarome mažas duobutes kiaušiniams ir juos įmušame į masę.
  • Kepame iki kol tryniai pasidarys norimo kietumo.
  • Patiekiame pabarstę šviežia kalendra

Skanaus!