Norint paįvairinti savo savaitgalio pusryčių meniu visai nebūtinai ilgai sukti galvą. Restorano HEALTH virtuvės šefas Artūras Lapajevas tokiais rytais siūlo išmėgti šį Izraelietiškos kiaušinienės receptą.
INGREDIENTAI:
Kiaušiniai 4 vnt.
Avietiniai pomidorai (šefas naudojo Kietaviškių) 500 g.
Paprika 1 vnt.
Svogūnas 1 vnt.
Česnakas 2 skilt.
Maltas kuminas 0.5 a.š.
Saldžiosios paprikos milteliai 1 a.š.
Druska 2 g.
Malti juodieji pipirai 1 g.
Šviežia kalendra 2 g.
GAMINIMAS:
- Nuvalome ir susmulkiname svogūnus pusžiedžiais.
- Pašaliname paprikos odą ir susmulkiname gabalėliais
- Susmulkiname česnakus
- Supjaustome pomidorus kvadratėliais
- Špižinėje keptuvėje apkepiname svogūnus su paprikomis, pagardiname česnakais, druska, pipirais ir kuminu pagal skonį. Kepame 180 laispsnių temperatūroje.
- Sudedame pomidorus. Pakepiname ir visą masę lengvai patriname grūstuve.
- Pasidarome mažas duobutes kiaušiniams ir juos įmušame į masę.
- Kepame iki kol tryniai pasidarys norimo kietumo.
- Patiekiame pabarstę šviežia kalendra
Skanaus!